AcasăAcasă
Ulei de măslineUlei de măsline
ReţeteReţete
Întrebări frecventeÎntrebări frecvente
ContactContact

  • Cum sa alegi un ulei de măsline de calitate
    Uleiul de măsline extravirgin este cea mai bună calitate de ulei de măsline, ulei obţinut la rece prin minimum de mijloace mecanice, fară prelucrări termice sau chimice. Dar chiar şi între aceste uleiuri există deosebiri mari. Pentru a face o bună alegere trebuie să aveţi în vedere (aceste caracteristici sunt trecute pe etichetă):
       1.    Aciditate cât mai mică max. 0,8 %;

       2.      Conţinut de peroxizi cât mai mic max. 20 meqO2/kg;
       3.    Indicii de absorbţie a spectrului UVspecific K270<0,22 şi K232<2,7;

       4.      Caracteristicile organoleptice (gust şi miros) caracterizate ca fiind perfecte.

  • Important!
    Uleiul de măsline are câţiva inamici naturali. Printre aceştia, putem enumera:

    Oxigenul

    Metalul

    Lumina şi în special razele solare

    Temperatura ridicată