AcasăAcasă
Ulei de măslineUlei de măsline
ReţeteReţete
Întrebări frecventeÎntrebări frecvente
ContactContact

Picual

 Picual este originar din provincia Andaluză a Jaen , Cordoba şi din Granada . Uleiul Picual formează circa 50 % din producţia totală spaniolă şi 20% din producţia mondială de ulei de măsline. Este preţuit pentru universalitatea şi robustetea sa, fiind cultivat şi pe alte trei continente. Arborele este scurt şi viguros, cu tendinţa de indesire a coronamentului. Este mai degrabă un soi adaptat la frig şi mai puţin la secete îndelungate şi/sau soluri sărace. Fructul este mijlociu şi asimetric, cu o greutate medie de 3,2 gr. Este costisitoare culegerea fructelor deoarece arborele are coronamentul foarte des. Conţinutul de ulei este foarte mare, adesea de 27%. Combinaţia sa unică de acizi grasi şi polifenoli îl face cel mai stabil ulei de măsline din lume. De asemenea, conţinutul ridicat de antioxidanţi îl face campion ca şi medicament. Uleiul Picual diferă substanţial în funcţie de sol, cel cultivat la şes fiind amărui, cu textura fină şi aromă certă şi proaspăta ce aminteşte de mirosul de lemn proaspt tăiat. Uleiul provenit din arborii crescuţi la munte este dulce, cu o aromă proaspată şi un miros plăcut. Dat fiind faptul că este un ulei excepţional de stabil termic este ideal pentru gătit.