AcasăAcasă
Ulei de măslineUlei de măsline
ReţeteReţete
Întrebări frecventeÎntrebări frecvente
ContactContact

Manzanillo

Manzanillo (merişoare) este cultivat în special în Sevillia. În mod surprinzător, este mult mai apreciat in afara spatiului Hispanic, unde este cultivat la scara foarte largă. Măslinul este viguros iar coroana este lată şi deasă, de înalţime mică. Planta este rezistentă la frig, şi mai puţin rezistentă la perioade secetoase îndelungate. Este de fapt, o subspecie a genului Sevilliano. Măslina este simetrică şi medie, cu coaja groasă şi are in jur de 4,8 gr. Conţine cca. 21% de ulei. Este utilizată atât la producerea uleiului de măsline cât şi pentru consum fiind considerată cea mai bună specie din lume ca dubla utilizare. Raţia pulpă/sâmbure este ridicată de 8,2 Denumirea de origine se află sub protecţie. Acest ulei poate fi încadrat în categoria uleiurilor cu tendinţă de oxidare medie, nu este nici stabil, dar nici instabil este echilibrat din acest punct de vedere. Uleiul este însă foarte uşor şi prezintă o aromă pură de măsline, în acelaşi timp fructată dar şi uşor picantă şi amăruie. Culoarea variază între galben verzui crud şi verde pal. Se utilizează ca ingredient după ce mâncarea a fost gătită sau la salate, supe reci, etc.