AcasăAcasă
Ulei de măslineUlei de măsline
ReţeteReţete
Întrebări frecventeÎntrebări frecvente
ContactContact

Picudo

Picudo (vârf ascuţit numele derivă din forma fructului de măslină) isi are radacinile in Baena din provincia Cordoba. Este cultivat în măsura mai mică în Jaen, Malaga şi Granada. Măslinul este viguros iar coroana este lată şi deasă. Rădăcinile se prind rapid de sol. Planta preferă un sol umed unuia mai degrabă uscat, şi rezistă foarte bine la frig. Măslina este asimetrică şi mare, cu un vârf proeminent, inconfundabil şi are in jur de 4,8 gr. Conţine cca. 20% de ulei. Este utilizată atât la producerea uleiului de măsline cât şi pentru consum Raţia pulpă/sâmbure este ridicată de 6,3. Denumirea de origine se află sub protecţie (DoO). Uleiul este întrucâtva similar cu Lechin. Acest ulei poate fi încadrat în categoria uleiurilor cu tendinţă de oxidare medie, nu este nici stabil, dar nici instabil este echilibrat din acest punct de vedere. Uleiul este însă foarte uşor şi prezintă o aromă un echilibru de neegalat între dulce şi amărui. Are o aromă ce aduce a fructe exotice mere şi de migdale. Culoarea variază între auriu şi verde pal. Se utilizează ca ingredient după ce mâncarea a fost gătită sau la salate, supe reci, etc.