AcasăAcasă
Ulei de măslineUlei de măsline
ReţeteReţete
Întrebări frecventeÎntrebări frecvente
ContactContact

Îngrijire personală

Unghii şi cuticule: Dacă ai cuticule şi unghii fragile, înmoaie-ţi mâinile într-un bol cu ulei de măsline călduţ. Dacă este nevoie, adaugă câteva picături de suc de lămâie care vor schimba puţin mirosul de ulei. Un astfel de tratament, repetat o dată la câteva zile, timp de 5 minute, întăreşte unghiile şi înmoaie cuticulele ca să le poţi împinge sau tăia mai uşor.

 

Mâini: Mâinile sunt uscate şi aspre în anotimpul rece, din cauza frigului şi vântului. Pentru hidratarea lor, unge-le cu o cantitate generoasă de ulei de măsline, chiar înainte de culcare, apoi pune-ţi mânuşi cosmetice din bumbac şi dormi aşa. Dimineaţa, mâinile tale vor fi mai fine ca oricând.

 

Buze: Şi buzele au de suferit din cauza frigului, poate chiar mai mult ca mâinile. Înmoaie o bucată de vată în ulei de măsline şi tamponează buzele cu ea. Scapi astfel de buze uscate şi crăpate.

 

Păr: Părul fragil, deteriorat şi îmbâcsit de fixativ, spumă sau ceară se îngrijeşte cu o soluţie din ou şi ulei de măsline. Amestecă un ou bătut cu jumătate de ceşcuţă de ulei şi aplică soluţia pe păr după şamponare, aşa cum ai face cu un balsam. Las-o să acţioneze 30 de minute. Repetă tratamentul săptămânal sau lunar, în funcţie de starea în care se află părul tău.

 

Ten: Când pielea feţei are nevoie de hidratare, maseaz-o bine cu o cantitate mică de ulei de măsline. Aplică mai mult pe zonele foarte uscate. O altă soluţie ar fi să amesteci uleiul în crema pe care o foloseşti de obicei. Poţi folosi uleiul de măsline ca demachiant. Înmoaie în el un tampon de vată şi apoi şterge machiajul. Este la fel de bun ca orice demachiant din comerţ. Şi bărbaţii pot folosi uleiul de măsline, mai ales dacă au pielea sensibilă. Pur şi simplu, se înlocuieşte crema sau spuma de ras cu ulei.

 

Corp: Adaugă, în apă de baie, câteva linguri de ulei de măsline pentru a înmuia pielea. Din nou, pentru un miros plăcut, poţi adăuga şi câteva picături de uleiuri esenţiale: levanţică, iasomie, trandafiri. După baie, în loc de cremă hidratantă, poţi folosi acelaşi ulei de măsline, simplu sau amestecat cu uleiuri esenţiale.

 

Picioare: Dacă ai călcâiele uscate şi crăpate, freacă-le bine cu ulei de măsline, seara înainte de culare, pune-ţi o pereche de şosete curate, din bumbac şi rămâi aşa peste noapte. Repetă de câte ori este necesar.