AcasăAcasă
Ulei de măslineUlei de măsline
ReţeteReţete
Întrebări frecventeÎntrebări frecvente
ContactContact

Îmbunătăţeşte simptomatica în bolile de nutriţie

Persoanele care suferă de diabet au şi un risc mai mare de atac de cord, fiind şi foarte sensibile la insulină. Studiile au arătat că o dietă bogată în grasimi mononesaturate, cum sunt cele conţinute de uleiul de măsline, are drept consecinţă scăderea riscul de atac de cord în cazul diabeticilor, micşorându-se, în acelaşi timp şi toleranţa la insulină. În afară de aceste beneficii, uleiul de măsline conduce la scăderea trigliceridelor din sânge ameliorând starea generala a diabeticilor.

 

În mod surprinzător, uleiul de măsline este indicat în curele de slăbire, dar trebuie consumat cu moderaţie, deoarece este bogat în calorii. Studiile au arătat că persoanele supraponderale şi chiar obeze care au fost supuse unei diete bogate în grăsimi mononesaturate au pierdut mai multa grăsime corporală, mai ales din zona abdominală. Acest lucru se întâmplă deoarece uleiul de măsline stimulează pe de-o parte metabolismul – caloriile se ard mai rapid, iar pe de alta, acizii graşi mononesaturaţi inhibă pofta de mâncare.

 

Consumul de ulei de măsline previne constipaţia, acţionând asupra organismului ca un lubrifiant, iar în cazul în care s-a instalat deja, rezolvă rapid problema.