AcasăAcasă
Ulei de măslineUlei de măsline
ReţeteReţete
Întrebări frecventeÎntrebări frecvente
ContactContact

Antioxidanţii ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire şi la prevenirea cancerului

Conţinutul de antioxidanţi (polifenoli) în uleiul extravirgin de măsline diferă funcţie de tipul măslinului şi de perioada de recoltare. Măslinele au un conţinut maxim de antioxidanţi în perioada de pârguire/precoacere. Uleiul produs din fructele culese în aceasta perioada au conţinutul maxim de polifenoli al speciei din care provine. Speciile cu cel mai ridicat conţinut de antioxidanţi sunt: Cornicabra, Manzanillo, Picual, Verdial, Moraiolo (Italia) şi Koroneiki (Grecia). Atât polifenolii cât şi acizii graşi nesaturaţi sunt factori activi ce reduc dramatic riscul de cancer, prin efectul de neutralizare al radicalilor liberi (Sursa aici). Acidul oleic conţinut poate dezactiva mai multe gene responsabile cu creşterea tumorilor. În cadrul studiilor s-au obţinut rezultate bune când a fost folosit acest tip de acid în tratamentul pentru cancer. S-a dovedit că acesta distruge tumorile agresive, mai ales în cazul cancerului mamar, de prostată, colon, piele şi endometrial.

De asemenea, polifenolii au un rol esenţial în prelungirea tinereţii inhibând mecanismele implicate în procesul de îmbătrânire.