AcasăAcasă
Ulei de măslineUlei de măsline
ReţeteReţete
Întrebări frecventeÎntrebări frecvente
ContactContact

Pizza taraneasca de casa

Ingrediente: 1 cub de drojdie, 400 gr faina alba tip000, 4 cepe mari, 1 ardei gras, o rosie feliata, 200 gr carne tocata, 1 fir de carnat de casa afumat, 300 gr ciuperci, 2 linguri de ulei de masline, oregano, busuioc, sos de rosii, parmezan ras, sare, piper dupa gust.

Mod de preparare:
Blatul: se face aluatul: se dizolva drojdia in 50 de ml de apa calduta, se cerne faina si se pune drojdia se framanta si se mai adauga cata apa este necesar pentru a iesi un aluat potrivit. Apoi se lasa la dospit pana creste. Inainte de a se pune compozitia, se unge cu uleiul de masline, se asezoneaza cu oregano si busuioc si se pune 2 linguri de sos de rosii peste blat, uniform pentru a da un gust rafinat pizzei.
Umplutura: ceapa se taie cubulete mai mari se pune la calit cu carnea tocata cca 15 min, pana se caleste bine carnea, se adauga ciupercile si carnatul taiat cubulete. Se condimenteaza dupa gust. Se unge o tava cu putin ulei de masline, se intide aluatul, se pune umplutura, se rade cascavalul si sosul de rosii. Se baga la cuptor, la foc potrivit in jur de 15-20 de minute.
Aceasta reteta de pizza are aluatul subtire, daca il preferati mai gros mariti cantitatea de faina cu 100-200 de gr.

Pofta buna!