AcasăAcasă
Ulei de măslineUlei de măsline
ReţeteReţete
Întrebări frecventeÎntrebări frecvente
ContactContact

Ulei de măsline extravirgin
Aciditate 0,21% PET verde 5LUlei de măsline virgin + turte 
Aciditate 0,1% PET verde 5LOţet balsamic de Modena
Aciditate 6° PET normal 5LCremă de oţet balsamic de Modena
doză mată 250 grame

Acest ulei de măsline din varietatea Picual este originar din provincia Andaluză Jaen. Uleiul Picual formează circa 50 % din producţia totală spaniolă şi 20% din producţia mondială de ulei de măsline. Combinaţia sa unică de acizi grasi şi polifenoli îl face cel mai stabil ulei de măsline din lume. De asemenea, conţinutul extreme de bogat în antioxidanţi îl face campion ca şi medicament. Dat fiind faptul că este un ulei excepţional de stabil termic este ideal pentru gătit.

Caracteristicile de calitate: aciditate, peroxizii si indicii de absorbanta in UV sunt confirmate prin buletinele de analiză.

Produsul are certificat ca fiind organism nemodificat genetic in conformitate cu Regulamentele UE.

Ambalajul este special conceput pentru a asigura protecţie împotriva radiaţiilor UV ca şi a oxigenului.
Ulei de măsline virgin varietatea Picual în amestec cu ulei rafinat obţinut din turte de măslin. Acest uleiul de măsline (tip pomace/sansa) este ideal pentru prăjit, fiind extrem stabil din punct de vedere termic (la fel ca şi uleiul de palmier, având marele avantaj că este mult mai sănătos deoarece nu conţine acid palmitic). Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (WHO) consumul de acid palmitic duce în timp, la grave afecţiuni ale inimii. Pentru informaţii suplimentare click aici.
Având punctul de fum (temperatură la care uleiul tinde să se descompună în produşi nocivi) mult peste temperatura de prăjire este sigur in utilizare. Întrucât nu absoarbe diversele arome în timpul prăjirii, poate fi utilizat de mai multe ori la gătitul unor preparate diversificate făra a împrumuta aroma de la un preparat la altul.

Caracteristicile de calitate: aciditate, peroxizii si indicii de absorbanţă in UV sunt confirmate prin buletinele de analiză.

Produsul are certificat ca fiind organism nemodificat genetic in conformitate cu Regulamentele UE.

Ambalajul este special conceput pentru a asigura protecţie împotriva radiaţiilor UV ca şi a oxigenului.

Oţetul balsamic de Modena este cunoscut încă din Evul Mediu, prima atestare documentară fiind facută în anul 1064. Reţeta tradiţională, "Aceto Balsamico di Modena", beneficiază astăzi de denumire de origine geografică protejată, fiind sub jurisdicţia atât a legislaţiei italiane cât şi la nivelul Uniunii Europene. În prezent, există trei categorii de oţet balsamic, în funcţie de modul şi tehnologia de producţie. Cea mai valoroasă, reţeta traditională, presupune depozitarea oteţului balsamic, în butoaie de lemn, timp de peste 12 ani. Cele emai bune sunt cele de stejar, care îi şi conferă culoarea specifică, inchisă. Spre deosebire de butoaiele cu vin, care se păstrează în pivniţă, cele de oţet sunt depozitate în pod. Periodic, butoaiele se schimbă, iar volumul acestora se reduce. Ceea ce rezultă la final este un sirop concentrat, a cărui valoare creşte odată cu timpul. Producătorii din zonă marcheaza sticlele în funcţie de vechime, cu diferite etichete colorate. Eticheta aurie, cea mai valoroasă, se aplică pe produsele a căror vechime trece de 25 de ani, iar preţul unei astfel de sticle de 100ml poate ajunge şi la peste 400$. Limita admisă pentru oţetul balsamic este între 6 şi 15° tărie acetică. O a doua categorie cuprinde produsele comerciale, realizate pe scară industrială, iar o a treia, aşa cum este oţetul nostru, un mix între produsul comercial şi cel tradiţional.

Oţetul nostru balsamic de Modena se foloseşte în bucătarie pentru salate, marinate sau sosuri, dar şi pentru asezonarea bucatelor din carne. Dă o savoare aparte deserturilor din îngheţata sau  salatelor de fructe.  Are marea calitate de a nu irita stomacul indiferent de cantitatea consumată, fiind net superior oţetului de mere şi miere.

 Cremă de oţet Balsamic este o adevarată delicatesă. Este un amestec foarte fin din concentrat de struguri şi Aceto Balsamico di Modena clasic. Crema este practică pentru decorare, garnisire şi rafinare a legumelor, cărnii, cascavalului, fructelor şi deserturilor la marile case. 

Oferă un aspect deosebit pentru bucătaria de artă.