AcasăAcasă
Ulei de măslineUlei de măsline
ReţeteReţete
Întrebări frecventeÎntrebări frecvente
ContactContact

Cand si la ce anume folosim uleiul rafinat din turte de maslin (tip Pomace/Sansa)?

Uleiul din turte de maslin, desi nu are nici pe departe calitatile uleiul extravirgin de masline, nu inseamna ca el nu trebuie folosit. Dimpotriva, este foarte folosit, in special in tarile limitrofe marii Mediterane, insa cu precizarea ca, acesta trebuie folosit acolo unde este potrivit pentru a fi folosit: preponderent la prepararea termica a alimentelor si la anumite mancaruri carora, nu trebuie sa li se altereze aroma originala. Uleiul din turte de maslin, ca si cel extravirgin, este caracterizat de aciditate. Cu cat aciditatea este mai mica, cu atat uleiul are o calitate mai buna. In afara de aciditate, mai sunt si alti fctori care determina calitatea unui ulei tip Pomace/Sansa, de aceea va recomandam sa cititi cu atentie eticheta.
Trebuie precizat ca uleiul de masline are proprietati aparte care il fac de neinlocuit la prajit si gatit la cuptor. Uleiul de masline datorita proprietatilor sale de emulsifiere da o crusta apetisanta carnii si, in acelasi timp, o pastreaza fina si frageda la interior. De asemenea, asigura o fragezime si o textura fina produselor de patiserie daca inlocuiti grasimea solida (margarina, unt) cu uleiul de masline.