AcasăAcasă
Ulei de măslineUlei de măsline
ReţeteReţete
Întrebări frecventeÎntrebări frecvente
ContactContact

  • Cand si la ce anume folosim uleiul extravirgin de masline?
     
    In mod normal, uleiul extravirgin este folosit la salate de legume in stare cruda, la soteuri, si la aromarea finala a fripturilor sau a supelor pentru ca da o savoare deosebita, fina si suava. Uleiul extravirgin are proprietatea de a modifica textura carnii dandu-i un plus de catifelare si facand-o mai frageda.
     
    De asemenea, uleiul extravirgin de masline poate fi utilizat si la prajit, in mod special cele care sunt stabile din punct de vedere termic, aici mentionam uleiul Picual ca fiind cel mai stabil ulei de masline din lume. Se poate folosi pentru calirea legumelor sau chiar la prajit carne.
  • Cand si la ce anume folosim uleiul rafinat din turte de maslin (tip Pomace/Sansa)?
     
    Uzual, uleiul de masline rafinat din turte de maslin se foloseste la prajit, avand calitati indiscutabile in fata alternativelor: temperatura foarte inalta de fum (mult mai inalta decat temperatura de prajire), nu retine si nici nu transmite aroma alimetului gatit si rezista la un numar insemnat de cicluri de prajire.
     
    Exista frecvent situatii in care acest ulei este folosit la salate (icre, vinete, ardei copti, etc.) deoarece spre deosebire de uleiul extravirgin, are doar un vag gust de masline si nu aduce niciun fel de arome suplimentare mancarurilor (atunci cand acest lucru este de dorit).